»

fredag 4 april 2008

irländska varghund

Tisdags intervjun har ännu en gång blivit uppskjutet men nästa vecka ska den vara i tid ska ni se :)


Förra veckan träffade vi 2 bjässar vid namn Anja 2½ år och Octan 5 år.
Dessa snälla jättar bor i Malmö med matte och gillar att promenera i PildamsParken, så om vi har några Malmönbor här som tittar in så håll ögonen öppna och hälsa om ni träffar på dessa schyssta jyckar!


Irländska varghunden är så till den grad inspunnen i irländska traditioner och sagor att det inte råder någon tvivel att rasen är gammal i Irland. De tidiga författarna tycks ha haft svårt att skilja mellan skotsk hjorthund och irländsk varghund. Den äldsta historiskt pålitliga omnämnadet av irländsk varghund är år 391 e. kr.

Det finns många fördomar vad beträffar varghundar, men en varghund äter inte mer än vad en hund av schäferstorlek äter, utom i valpåldern då den äter förhållandevis mycket p g a den stora och snabba tillväxten. Varghundar tar inte mer plats inomhus än golvytan den ligger på, eftersom de är mycket lugna. Den kräver inte mer motion än en normalstor hund, men behöver få sträcka ut då och då. De första 18 månaderna är det t o m skadligt med för mycket motion, eftersom den på ett år ökar ca 50 kg i vikt och 40 cm i höjd.

Vill du veta mer om denna magnifika ras gå in på: http://www.vovvar.biz/irlvarghund.asp

Det var allt för nu men snart är det helg och då kommer det alltid något roligt att skriva om.

Hälsningar,

Aleczandra and the crew

3 kommentarer:

Iris sa...

http://mitt-liv.bloggagratis.se/ hittade en blogg där ägaren har sin hund på kurs. Tänkte att du kanske var intresserad av att läsa :) Ha det bra!

Anonym sa...

Om man ska ha en hundblogg och gör reklam för den såsom att det ska bli en av de populäraste i Sverige så tycker jag att man iaf bör uppdatera den dagligen och skriva intressanta saker. Vilket jag inte tycker denna blogg uppfyller tyvärr, har haft den som bokmärke nu i några veckor, men tar nu bort den eftersom den är tråkig och dåligt uppdaterad.

Iris sa...

http://inredningsbloggen.blogg.se/
1208347320_hjlp.html

länken ovan är till design och inredningsbloggen som har skrivit om sin dalmatiner som visade sig vara döv. Väldigt intressant läsning.