»

söndag 23 mars 2008

Glad Påsk!


Happy Easter !
Glad Påsk !

Idag är det påsk, och vi ska pyssla lite här hemma.

Jag hittade ett roligt recept på hund godis och tänkte få dom att se ut som på bilden..

Ja... good luck...


Med min tur så blir jag glad ifall dom är ätbara.

Så idag till Påskens ära tänkte jag dela med mig av detta recept,

Så ni kan pyssla om ni känner för det eller så spar ni det till en annan gång.


Nyttiga Hundkex ca. 24 små eller 12 stora.

Du behöver:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl hönsbuljong
2 msk olja
1 morot
1 dl majskorn
1 dl gröna ärtor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjölet och vetekrosset i en skål.
3. Häll buljongen och oljan i en annan skål.
4. Häll i mjölblandningen, lite i taget, i skålen med buljong och olja.
Arbeta med händerna eller en slev till en fast deg. Den ska gå att forma till bullar.
5. Dela degen i 3 delar.
6. Riv moroten på ett rivjärn. Använd den grova sidan.
7. Mosa majskornen och ärtorna med en gaffel på var sitt fat.
8. Arbeta in de rivna morötterna i den 1:a degdelen, majsen i den 2:a och ärtorna i den 3:e.
9. Dela varje degdel i 4 eller 8 delar.
10. Forma till bullar.
11. Platta ut med händerna på mjölat bakbord.
12. Forma alla bitarna till den formen du vill ha. Kanske hundben, hjärta eller stjärna?
Har du en liten hund så se till att bitarna är små för när de är klara blir de rätt hårda.
13. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper.
14. Grädda mitt i ugnen i 15 min.
15. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar inne i ugnen minst 1 timme. Då blir kexen riktigt hårda.


För glasyr:
1dl florsocker
caramel färg

Bland florsockret med lite vatten (ni känner efter själva hur mkt som behövs.)
och så i med önskad färg.
En deciliter florsocker räcker långt.


Påsk kramar,
Aleczandra and the crew

2 kommentarer:

Iris // Alla dagars kaos sa...

hej! tack för senast! Kolla http://inredningsbloggen.blogg.se/ för lite fina valpar :)

Iris // Alla dagars kaos sa...

Yo, jag lade precis märke till att du skrivit the image 'piont' på din länk, istället för point. Just so u know :)